Quinoa este una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale, fiind excelenta pentru zilele in care nu se consuma carne. Aceasta reteta este una rapida, iar cu combinatia de cartof dulce si spanac am mers la sigur! 🙂
Ingrediente:
– 2 linguri de quinoa
– 1 cartof dulce mediu
– 1 cub de spanac
– o ceapa mica alba
– 1 catel de usturoi
– ulei de masline
– patrunjel verde
Mod de preparare:
Am pus la hidratat quinoa in apa cu lamaie timp de 2 ore, apoi am fiert-o aproximativ 20 min. O sa observati ca atunci cand este gata, aceasta infloreste si devine transparenta.
Ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si le-am inabusit cu putin ulei de masline si apa. Am adaugat spanacul si am mai lasat putin pe foc. Cartoful dulce l-am gatit la abur si l-am lasat cubulete mai mari. Am amestecat quinoa cu legumele preparate, iar la final am adaugat si cateva frunze de patrunjel proaspat.