Rulourile acestea de pizza le-am vazut de curand pe Instagram si am zis ca e musai sa le incercam si noi. Am pregatit aluatul si l-am lasat pe baietel sa il orneze dupa bunul plac. Bucuria a fost si mai mare cand le-am scos din cuptor si le-am gustat, minunate!
Ingrediente:
Aluat pizza:
– 200 gr faina alba 650
– un praf de sare
– o lingura ulei de masline
– o lingurita drojdie uscata
– 100 ml apa
Topping:
– sos de rosii (bulion de casa)
– oregano
– busuioc
– porumb
– ardei rosu/verde
– patrunjel verde
– cascaval / emmentaler
– piept de pui (optional)
– ceapa (optional)
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se adauga faina, drojdia uscata, sarea, uleiul si apa si se amesteca pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de maini. Daca este nevoie mai adaugati faina.
Se lasa aluatul la dospit 1 ora, apoi se intinde pe masa de lucru tapetata cu faina, in forma de dreptunghi.
Se adauga deasupra sosul de rosii cu ierburi, porumb, ardei, patrunjel verde, branza rasa si optional orice ingredient doriti.
Se ruleaza apoi aluatul pornind de la baza mare a dreptunghiului. Se taie in bucati (cercuri de 2 cm grosime), se aseaza pe o hartie de copt si se dau la coptorul preincalzit, 220 grade, timp de 15-17 min.
Se servesc calde cu extra sos de rosii!