Retete

Quiche cu spanac si branza

V-am spus acum cateva zile ca fac parte dintr-o campanie de testare si ca am un ajutor de nadejde in bucatarie. Asa ca nu l-am lasat prea mult sa se odihneasca si am pregatit pentru azi un preparat de care se pot bucura toti membrii familiei.
Am incercat sa satisfac dorintele tururor, sa fie cu crusta frageda, sa aiba o textura pufoasa si sa fie cu mult spanac.

Ingrediente:
– 200 gr faina alba tip 650
– 100 gr unt nesarat
– 2 linguri apa rece
– 1 ou mic de tara

– 300 gr spanac proaspat
– 150 gr ricotta
– 100 gr smanatana
– 100 gr mozzarella rasa
– 3 oua
– piper
– oregano
– 2 rosii cherry

Mod de preparare:
Faina se mixeaza cu untul rece taiat in cubulete mici, apa rece si oul de la frigider. Pentru realizarea acestui aluat am folosit robotul de bucatarie de la Kenwood, care il am spre testare. Insa se poate folosi orice robot cu putere mai mare sai puteti face aluatul cu mana, insa dureaza mai mult.

Aluatul obtinut se intinde uniform in forma de tarta atat in interior cat si pe peretii formei. Se inteapa cu ajutorul unei furculite din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit, 175 gr timp de 15 min. Se poate pune deasupra aluatului o hartie de copt si ceva greutati deasupra (eu am pus boabe de naut) cat timp este la cuptor. Dupa ce se scoate fin cuptor se lasa deoparte pana se raceste complet.

Pentru umplutura se mixeaza ricotta, smantana, ouale, mozzarella rasa fin pana se obtine o crema fina. Se condimenteaza cu piper, oregano si un praf de sare (optional).
In umplutura se incorporeaza apoi spanacul oparit si tocat fin.
Umplutura se aseaza in forma, peste aluatul racit si se introduce la cuptor, 175 gr, pentru aproximativ o ora sau pana se rumeneste putin deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *