Retete

Rulada de curcan cu spanac si branza de capra

Rulada aceasta de curcan am incercat-o de mai multe ori pana acum, cu diverse umpluturi, insa combinatia de spanac si branza de capra a fost pe placul tuturor. Se face rapid, este potrivita pentru toata familia si este foarte gustoasa. Merita sa o incercati!

Ingrediente:
– o bucata piept de curcan (aprox. 800 gr)
– 1/2 caserola frunze spanac proaspete
– 2 catei de usturoi
– 1 baby praz (o ceapa verde)
– o lingurita ulei de masline
– o bucata branza de capra
– un praf de sare (2 ani+)
– piper
– boia dulce
– frunze de dafin
– o ceapa alba (optional)
– 4-5 catei de usturoi (optional)

Mod de preparare:
Pieptul de curcan se taie si se deschide ca o carte pana obtinem o felie mare subtire. Bucata obtinuta se imbraca in folie alimentare si se bate cu ciocanul pentru snitele pana obtinem o felie uniforma.
Felia de carne se condimenteaza cu piper, sare si boia dulce apoi se lasa deoparte.
Spanacul se spala si se opareste cateva minute in apa clocotita. Se scurge si se toaca marunt.
Usturoiul si prazul (sau ceapa verde) se toaca si ele marunt si se soteaza in tigaie cu putin ulei de masline si apa. Peste ele se adauga spanacul si se lasa cateva minute, apoi se lasa compozitia la racit.
Peste bucata de carne se adauga copozitia de spanac si se rade branza de capra. Se ruleaza incet sa nu iasa umplutura si se leaga cu ata alimentara din loc in loc.
Rulada obtinuta se unge cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu piper si boia dulce si se aseaza in tava.
In tava se pune un pahar de apa, frunze de dafin, o ceapa alba taia bucati si cativa catei de usturoi (optional). Se completeaza cu apa pe parcurs, deoareve aceasta va scadea.
Rulada se da la cuptorul preincalzit, 180 grade, timp de 1h si 30min.
Se scoate din cuptor, se taie ata si se inveleste in staniol pana se raceste pentru a se pastra frageda si suculenta.
Este foarte buna alaturi de o garnitura de legume sau salata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *