Desert, Retete

Papanasi fierti cu vanilie si scortisoara

Potriviti atat pentru cina cat si pentru gustare, papanasii fierti au fost mereu pe placul baietelului. De curand au vazut aceasta reteta si am zis sa o incercam si noi, adaptata dupa gustul nostru. A iesit ceva delicios!

Ingrediente:
– 250 gr branza de vaci
– 1 ou
– 1/2 lingurita pudra de vanilie (pastaie de vanilie)
– 1/2 lingurita coaja de portocala uscata bio
– 3 linguri de faina (aprox 70 gr)
– 2 linguri de gris (aprox 45 gr)

Crusta:
– 3 linguri pesmet
– 2 cuburi de unt (aprox 40 gr)
– o lingura zahar de cocos
– 1/2 lingurita scortisoara
– 1/2 lingurita nucsoara (sau mesquite)

Branza de vaci se amesteca cu oul batut, vanilia si coaja de portocala. Se adauga apoi faina si grisul si se incorporeaza bine pana obtinem un aluat uniform, cu textura lipicioasa.
Intr-o oala se pune apa la fiert, iar cand ince sa fiarba adaugam papanasii in apa. Cu mainile tapetate de faina, formam bilute potrivite pe care le scufundam in apa. Le lasam la fiert pana acestea se ridica la suprafata si inca 5-10 min extra. Ele trebuie sa fie pufoase in interior (grisul sa fie facut).
Separat, intr-o tigaie se pune untul la topit se adauga pesmetul si se lasa pana se inmoaie (Atentie, nu se prajeste). Se ia de pe foc, se adauga mirodenile dupa gust, optional zahar de cocos (peste 1 anisor).
Papanasii fierti se scot din apa si se tavalesc prin amestecul de pesmet.
Se servesc calzi simpli, cu smantana sau dulceata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *