Biscuiti, Desert, Retete

Biscuiti pufosi cu branza de capra si mac

De mult mi-am propus sa incerc si aceasta reteta de biscuiti, adaptata dupa gustul nostru. Au iesit 20 de inimioare pufoase si numai bune de rontait la gustare.
E musai sa ii incercati!

*sursa: www.madeline.ro

– 100 gr unt
– 100 gr branza de capra (La Coline)
– 150 gr iaurt grecesc 10% (sau smantana)
– 1 ou
– 250 gr faina alba tip 650
– 1/2 lingurita praf de copt
– 1 galbenus
– seminte de mac (sau alte seminte)
– faina pentru intins aluatul

Mod de preparare:
Untul si branza de capra se dau pe razatoare mare, apoi se adauga pe rand oul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt.
Se amesteca bine toate ingredientele de mana sau cu ajutorul robotului, pana se obtine o bila. Aluatul se transfera pe masa de lucru, pudrata cu faina din belsug. Se pudreaza cu faina si aluatul si cu ajutorul unui sucitor se intinde intr-o foaie de grosime 5 mm.
Se decupeaza in forma dorita si se pune in tava pe hartie de copt. Biscuitii se ung cu galbenus deasupra si se presara optional seminte de mac, sau dupa preferinte.
Se dau la cuptorul preincalzit, 180 gr, caldura sus-jos cu ventilatia pornita, pentru fix 15 min.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *