Retete

Snitel de pui la cuptor cu piure de legume

O varianta sanatoasa pentru snitelul de pui, care nu necesita prajire. Buna atat pentru copilasi cat si pentru parinti :).

Ingrediente:
– o bucata piept de pui dezosat bio (eu am avut pui de tara, crescut de bunici) 🙂
– 1 ou
– faina
– pesmet
– piper
– cartof dulce
– sfecla rosie
– ceapa alba
– patrunjel frunze
– unt

Mod de preparare:
Pieptul de pui se portioneaza felii, care se bat apoi cu ciocanul ca pentru snitel. Separat se pregatesc bolurile cu ou batut, faina cu piper (sau ce condimente doriti) si pesmet. Se trece fiecare felie prin faina amestecata cu piper, apoi prin oul batut si la final prin pesmet. Se aseaza bucatile intr-o tava, cu hartie de copt si se dau la cuptor, 150 grade timp de 30-40 min. Se intorc la jumatatea timpului.
Separat se face piureul de legume. Se taie cartoful dulce si sfecla cubulete, iar ceapa se toaca marunt. Se pun la fiert sau la abur, iar cand sunt gata se blenduiesc cu putin unt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *