Retete

Somon cu sos de usturoi si patrunjel

Somonul a fost mereu pe placul nostru, iar alaturi de un sos bun, rezulta un pranz copios atat pentru bebe cat si pentru mami!

Ingrediente:
– o bucata somon salbatic
– o mana baby morcovi
– cateva fire de sparanghel
– o lingura unt nesarat
– 2 linguri smantana grasa 24%
– o lingurita zeama de lamaie
– 2 catei mici de usturoi
– piper
– patrunjel verde proaspat

Mod de preparare:
Somonul si legumele au fost pregatite la abur (somon si baby morcovi – 20 min, sparanghel – 6 min).

Sosul:
Se topeste o lingura mare de unt intr-o tigaie/oala cu putina apa. Se adauga putina zeama de lamaie, piper si 2 catei mici de usturoiul pisat. Dupa ce untul se topeste se adauga 1-2 linguri de smantana si se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga patrunjel verde tocat marunt.
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa sosul.

Baietelul meu a zis la final, foarte bun a fost! 🙂

2 thoughts on “Somon cu sos de usturoi si patrunjel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *