Desert, Retete

Tarta cu fructe de padure

Ce facem atunci cand baietii vor ceva bun, iar fructele de padure asteapta cuminti sa fie folosite? Tarta cu fructe de padure!
Va invit sa o incercati, se face repede si se pot folosi fructe dupa preferinte.

Ingrediente:

Aluat
– 340 gr faina
– 5 gr praf de copt bio
– 100 ml ulei de floarea soarelui presat la rece (sau 100 gr unt nesarat)
– 100 ml apa calduta

Umplutura:
– fructe de padure (mure, zmeura, afine) cat doriti
– o lingurita coaja de portocale
– 1/2 lingurita mesquite
– putina zeama de lamaie
– 2 linguri gris
– 2 linguri dulceata de afine fara zahar
– 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga pe rand uleiul si apa calduta. Se framanata bine cu mana pana obtinem un aluat uniform. Textura va fi asemanatoare cu cea a biscuitilor 100.
Aluatul se aseaza in tava si se intinde, iar daca vreti model deasupra pastrati o bila mica de aluat la final.

Fructele se amesteca cu coaja de portocala, mesquite si se stropesc cu putina zeama de lamaie. Peste ele se adauga grisul si se amesteca bine. Umplutura se adauga in forma de tarta, iar din loc in loc se adauga putina dulceata de afine (sau alte fructe) fara zahar. Eu am adaugat aceasta dulceata deoarece nu am avut destule fructe de padure, insa ma bucur ca am ales sa o fac deoarece gustul a fost mai bun. Optional se pot pisa fructele putin cu furculita daca sunt mari (eu am pisat murele).

Din aluatul pastrat se taie cateva fasii cu care se decoreaza tarta. Se unge tarta cu galbenus si se introduce la cuptorul preincalzit, 180 grade, aproximativ 30-40 min.

Se serveste rece, insa baietii mei nu au mai avut rabdare si am servit calduta. Insa a fost tare buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *