De obicei atunci cand gatesc somon, mereu ramane cate o bucata, care nu as vrea sa o arunc. Atunci incerc pe cat posibil sa il reciclez :).
Astazi am incercat aceasta budinca de legume in care am adaugat si somon si tare buna a fost. Baietelul s-a declarat multumit.
Pentru aceasta reteta am plecat de la reteta mea de mini budinci de legume si o alta reteta gasita pe un blog foarte fain.
Detalii si mod de lucru gasiti mai jos!!!
Reteta mea de baza:
Reteta care m-a inspirat (multumim):
Mini tarte cu broccoli si somon / Broccoli salmon mini quiches
Ingrediente:
– 2 oua de tara
– 2 linguri mari de smantana
– o bucata de branza emmentaler
– o lingura de porumb
– o lingura de mazare
– 3 rosii cherry
– o bucata de file de somon gatit
– patrunjel verde
– piper
– boia dulce
Mod de lucru:
Somonul l-am gatit cu o zi inainte la cuptor, porumbul si mazarea l-am avut congelate si le-am fiert inainte cateva minute.
Ouale se bat energic, apoi se amesteca cu smantana si branza rasa. Somonul se taie bucatele mici si se adauga peste amestecul de oua.
Se adauga apoi legumele dorite, noi am optat pentru porumb, mazare si rosii (rosiile le-am pus la final in forme).
Se condimenteaza cu piper, boia si patrunjel verde, iar amestecul rezultat se pune in forme. Noi am ales varianta de mini tarte.
Da dau la cuptorul preincalzit, 180 grade pentru aproximativ 35 min.