Biscuiti, Desert, Retete

Biscuiti cu curmale

Pentru astazi ne-am propus sa incercam curmalele ca si indulcitor natural. Asa ca zis si facut!
Am mesterit rapid niste biscuiti aromati care s-au dovedit a fi atat pe placul piticului cat si pe placul mamicii :).

*reteta preluata si adaptata pentru bebe de pe grupul de diversificare

Ingrediente:
– 1 ou
– 5 curmale fara samburi hidratate
– 40 gr unt nesarat
– 80 gr gris
– 80 gr faina alba
– pudra de roscove

Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu o seara inainte.
Am inceput prin a mixa oul cu untul la temperatura camerei. Am adaugat apoi curmalele hidratate impreuna cu apa in care ai stat.
Am turnat apoi peste compozitie grisul in ploaie, amestecand continuu si pe urma am repetat acelasi lucru cu faina turnata in ploaie. Va iesi la final un aluat mai gros pe care il vom lasa aproximativ 2 ore la frigider (macar o ora daca nu aveti rabdare).
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pune cu ajutorul unei linguri cate putin din compozitie. Mie mi-au rezultat 10 bucati, peste care am presarat putina pudra de roscove.
Se dau la cuptorul preincalzit 150-170 grade timp de 25 min(variati temperatura ca sa nu se intareasca prea tare in exterior).
La final se pun intr-un vas acoperit cu un prosop pentru a ramane fragezi si moi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *