Retete

Budinca de cartofi cu ricotta

Cartoful este mereu pe placul copiilor, el fiind o sursa buna de energie pentru cei mici. Combinatia aceasta pufoasa de branzica si cartofi nu poate fi decat un mic rasfat. Va invit sa o incercati!

Ingrediente:
– 1 cartof alb
– 1 cartof dulce
– 2 linguri branza ricotta
– 1 lingura smantana 25%
– 1 ou
– unt pentru uns vasul

Cartofii se curata si se pun la fiert sau se gatesc 30 min la abur. Eu am ales varianta gatirii la abur deoarece e foarte cald afara.
Dupa ce s-au imnuiat, taiem cartofii rondele, feliute potrivite ca si grosime si incepem sa le asezam in vasul tapetat cu putin unt.
Separat se bate oul, impreuna cu branza ricotta si smantana.
Punem in vas un strat de cartofi atata albi cat si dulci apoi un strat de amestec ou si branza. Repetam pana terminam compozitia.
Se da totul la cuptorul preincalzit 170 grade, timp de 30-35 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *