Desert, Retete

Mini tort cu crema de branza

Tortuletul acesta l-am preparat special pentru petrecerea lui Matei, iar cu aceasta ocazia am introdus mierea ca si indulcitor. A iesit bun bun!
De asemenea fiind o zi foarte speciala azi, dorim sa dedicam tortuletul pentru o prietena draga, a carei zi de nastere este azi. La multi ani Diana! :*

*reteta preluata si adaptata pentru bebe

Ingrediente
Blatul:
– 2 oua
– 2 linguri si jumatate de faina alba
– un morcov mic ras
– o lingurita scortisoara
– o jumatate lingurita de miere
– o lingurita de ulei de floarea soarelui

Crema:
– 4 linguri mascarpone
– 2 linguri de smantana
– o lingurita miere
– sucul de la o clementina

Decor:
– fulgi de cocos
– banana
– afine
– mure
– coacaze rosii
– flori

Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri, iar albusurile le batem spuma. Peste ele adaugam galbenusurile si amestecam de sus in jos. Adaugam apoi faina, morcovul ras pe razatoarea mica, scortisoara, mierea si uleiul amestecand usor.
Compozitia o punem intr-un vas ceramic rotund tapetat cu unt si pesmet. O dam la cuptorul preincalzit, 160 grade timp de 25-30 minute.
Intre timp pregatim crema, amestecam smantana cu mascarpone, sucul de la o clementina si putina miere.
Scoatem tortuletul din forma, il lasam la racit si apoi in sectionam in doua. Punem crema la mijloc si deasupra tortului si il ornam cu fructe. La mijloc am pus si cateva felii de banana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *