O reteta de briose pufoase, numai bune pentru gustarea prichindeilor.
Ingrediente:
– 1 ou
– o lingura de smantana
– o lingurita de miere
– 50 gr unt nesarat
– 3 linguri de faina 650
– o lingurita praf de copt bio
– afine
Mod de preparare:
Se bate bine oul si se amesteca pe rand cu smantana, mierea si apoi untul topit, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Va rezulta o compozitie pufoasa.
Peste se cerne faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza sa nu ramana cocoloase. Aluatul rezultat se pune in forme de silicon sau de briose cu hartie speciala. Vor rezulta 3 briose.
Deasupra se pun afine si se imping cu ajutorul unei lingurite inauntrul compozitiei.
Se dau la cuptorul preincalzit, 160-170 grade, pentru 20-25 min in functie de cuptor.
As putea inlocui oul cu altceva?
Oul se poate inlocui in preparatele dulci cu 1/2 banana. Insa nu va garantez ca rezultatul va fi la fel.
Daca afinele sunt congelate, le dau printr. un jet de apa sau le dezghet?
E destul sa le treceti printr-un jet de apa.