Desert, Retete

Briose cu morcovi si stafide

Varianta aceasta de briose am incercat-o pana acum in diverse combinatii, insa aceasta a avut cel mai mare succes. Stafidele din compozitie le da o nota dulceaga, iar textura este una pufoasa.
Pot fi servite ca si gustare sau cina, alaturi de un iaurt.

Ingrediente:
– 4 oua de prepelita (1 ou de gaina)
– o lingura unt nesarat
– 2 linguri smantana
– 2 linguri lapte (optional)
– 5 linguri de faina (100 gr)
– 3 morcovi mari (130 gr)
– 1/2 lingurita bicarbonat sau o lingurira praf de copt bio
– o pastaie de vanilie
– o mana de stafide

Mod de preparare:
Morcovii se dau pe razatoarea mica, iar stafidele se pun la inmuiat in apa calda pentru cateva minute.
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, faina, bicarbonatul, vanilia si morcovii rasi.
Peste acest amestec se adauga ouale batute, untul nesarat la temperatura camerei si smantana. In functie de compozitia smantanii, pentru ca aluatul sa nu iasa foarte tare se adauga putin lapte. Eu am avut smantana de 25% si am adaugat 2 linguri de lapte.
Am incercat si varianta cu 2 linguri mari de iaurt, la care am adaugat o lingura de lapte.
Stafidele se scurg de apa si se lasa pe un prosop de hartie cateva minute, apoi se adauga in compozitie. Se amesteca bine, astfel incat stafidele sa se disperseze uniform.
Se pune totul in forme de briose, tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit 160- 170 grade, timp de 40-45 minute.
Se lasa apoi pe un gratar sa se raceasca complet, pentru a se desface usor de hartie.

2 thoughts on “Briose cu morcovi si stafide

  1. Buna. Este a nu stiu cata reteta pe care o „furam” de la tine de pe blog si tare incantati suntem de tot ceea ce faci si, mai ales, ca ne dai ocazia sa ne inspiram. Mult succes in toate si pofta buna celui mic.

    1. Buna! Ma bucur tare mult ca v-au placut briosele si mai mult ca stiu ca pot inspira si alte mamici!
      Multumesc mult pentru feedback, conteaza foarte mult pentru mine 😘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *