Desert, Retete

Chec cu lime si zmeura

Checul acesta l-am vazut acum cateva zile pe un site si am zis ca e musai sa incerc si eu varianta adaptata pentru cei mici.
Vi-l recomand cu drag, este pufos, are un gust dulce-acrisor, iar aroma de lime a fost exact pe gustul nostru.
Atat varianta originala cat si cea baby-friendly o gasiti pe blog.

* sursa de inspiratie este reteta Timeei “Chec cu lime si fructe rosii de padure”
Daca il faceti pentru adulti puteti respecta in tocmai reteta, insa pentru noi am adaptat-o putin (cantitatea de zahar am redus-o la jumatate, 2 linguri sia folosit zahar din nuca de cocos, nu am folosit sare, am folosit doar zmeura, iar la glazura am renuntat de tot) si am adaugat ceva extra.

Chec cu lime si fructe rosii de padure

Ingrediente:
– 2 oua mari de gaina
– 2 linguri zahar din nuca de cocos
– 170 gr faina
– 100 ml ulei de floarea soarelui presat la rece
– 100 ml lapte rece
– 1 lingurita praf de copt bio
– coaja rasa de la 1/2 lime
– sucul de la 1/2 lime
– cateva bucati de zmeura (12 bucati)
– 70 ml lapte cald
– 1/2 lingurita miere

Mod de preparare:
Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu ajutorul unui mixer. Se adauga zaharul de cocos (sau orice alt indulcitor) si se mixeaza inca 2-3 minute.
Apoi se adauga pe rand, mixand bine dupa fiecare ingredient in parte, galbenusurile, uleiul, laptele, zeama de lime si coaja de lime.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestec, amestecand usor cu o spatula. Compozitia va fi un aerata care curge usor de pe spatula.
Forma de chec se unge cu putin unt nesarat, apoi se adauga aluatul. Fructele (zmeura) se spala si se adauga in compozitie. Se imping usor cu degetul sa patrunda in interior.
Forma mea de chec este una destul de lata si mare, insa daca aveti una lunguiata si ingusta va sfatuiesc sa impartiti aluatul in doua parti si sa turnati un rand de aluat si unul de fructe.
Checul se da la copturul preincalzit 170 grade, timp de 35 min (ultimele 5 min l-am lasat la 150 grade deoarece cuptorul meu are o mica problema si arde prea tare).
Dupa ce l-am scos din cuptor am adaugat peste el un amestec de lapte si miere si l-am lasat la racit.
Rezultatul a fost un chec pufos, cu un gust dulce-acrisor si o aroma minunatat de lime. Neaparat sa il incercati!

*nota: merge foarte bine daca aveti fructe de padure mici, zmeura, coacaze rosii, fragute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *