Desert, Retete

Briose cu para si nuci pecan

Deoarece para cea mare si gustoasa din gradina bunicilor nu mai rezista foarte mult, am hotarat sa o folosesc in prepararea unor briose rapide. Le-am decorat de sarbatoare, iar piticul a fost super incantat!

Ingrediente:
– 2 oua
– 3 linguri cu varf de faina alba tip 650
– 1/2 lingurita praf de copt bio
– o para mare si dulce
– o lingura nuca pecan maruntita
Decor:
– 2 linguri mascarpone
– o lingura smantana
– nuca pecan
– cativa stropi de miere

Mod de preparare:
Ouale le-am separat, iar albusurile le-am batut spuma tare. Spuma am adaugat-o apoi peste galbenusuri si am amestecat incet pentru a ramane o compozitie aerata.
Am adaugat para curatata si data pe razatoarea mica, para mea a fost destul de zemoasa.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o peste amestecul de mai sus, incorporand incet. Daca para a lasat multa zeama este posibil sa mai aveti nevoie de putina faina, dar nu exagerati (1/2 lingura).
Am agaugat apoi nuca pecan maruntita la robot si am pus amestecul rezultat in forme de briose cu hartie.
Am dat la cuptorul preincalzit, 150 gr pentru 20-25 min, pana au trecut testul scobitorii. Briosele nu o sa creasca prea mult, dar ca si textura trebuie sa fie pufoase.
Mie mi-au iesit 5 briose pufoase!
Ca si sfat, va recomand sa folositi forme fara hartie, deoarece se dezlipesc foarte greu neavand grasime. Sau sa le lasati sa se raceasca complet si apoi sa le luati hartia, lucru ce la mine e imposibil cu un baietel pofticios. :).

Pentru decor am amestecat mascarpone cu smantana, am ornat si am adaugat nuca si cativa spropi de miere pe fiecare briosa. Puteti renunta la el pentru copilasi sub 1 an!

2 thoughts on “Briose cu para si nuci pecan

  1. Multumesc frumos de reteta. Am incercat-o si eu si au iesit niste briose foarte gustoase. Pana si piticul a mancat 2.
    Am folosit nuci normale, dar au iesit bune oricum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *