Retete

Budinca de cartofi cu ricotta

Budinca aceasta de cartofi este foarte indragita de toti membrii familiei si poate fi realizata cu orice tip de branza, depinde doar de gustul copilului. Noi in seara aceasta am preferat gustul mai dulceag. Spun noi, pentru ca am devorat si eu o portie 🙈

Ingrediente:
– 1 cartof alb mare sau 2 cartofi mici
– 1 ou mare
– 50 ml lapte
– 100 gr ricotta
– unt nesarat
– patrunjel verde

Mod de preparare:
Cartoful se pune la fiert si se lasa pana este aproape facut, sa nu fie prea moale sa se sfaramiteze, apoi se trece printr-un jet de apa rece.
Se curata de coaja si se taie felii mai groase.
Se unge forma ceramica cu unt nesarat si se aseaza feliile de cartofi in mai multe straturi.
Oul se bate impreuna cu laptele, apoi se adauga ricotta (sau orice alt tip de branza), patrunjelul verde tocat si omogenizeaza. Puteti adauga si alte legume dupa preferinte, noi am preferat varianta simpla!
Amestecul lichid se adauga peste cartofi astfel incat sa acopere toate bucatile pentru a nu se usca deasupra.
Se da totul la cuptorul preincalzit, 160 grade pentru 25 minute.
Noi am servit cu iaurt cremos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *