Retete

Budinca cu sfecla rosie si ricotta

Atunci cand imi raman mai multe legume, incerc mereu sa le folosesc in alte preparate si sa le dau o aroma noua. In felul acesta am realizat si aceasta budinca cu cuburi colorate, numai buna de servit la cina!

Ingrediente:
– o sfecla rosie mica
– 1/2 cartof dulce
– 3 buchete de conopida
– 1 ou
– 100 gr ricotta
– 2 linguri smantana
– piper
– marar
– patrunjel
– unt nesarat

Mod de preparare:
Cartoful si sfecla rosie se curata, se taie cubulete, iar conopida se spala si se rupe buchetele mici.
Legumele se prepara la programul de abur sau se fierb. Exista si varianta coacerii in cuptor a sfeclei rosii, in felul acesta iese mai gustoasa.
Cand legumele sunt gata, separat se bate 1 ou, se adauga ricotta, smantana si se omogenizeaza bine. Se condimenteaza cu piper, patrunjel si marar proaspat.
Amestecul de ou se adauga peste legume si se omogenizeaza incet cu ajutorul unei spatule, daca doriti ca bucatele sa ramana intregi.
Se pune totul intr-un vas uns cu unt nesarat si se da la cuptor 160 gr pentru 30 minute.
Va iesi o budinca pufoasa si surprinzator de aromata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *