Desert, Retete

Cous cous cu banane si mar

Am pornit cu ideea de a face o budinca de cous cous, insa pe parcurs planurile s-au cam schimbat. Din lipsa de ingrediente, am realizat ceva rapid dar de efect. Iar uneori un preparat simplu poate avea mai mult succes in fata unui baietel mofturos.

Ingrediente:
– 150 ml lapte
– 2 linguri cous cous
– 2 mini banane
– 1 mar
– scortisoara
– 1/2 pastaie de vanilie
– apa

Cous cous-ul se fierbe in laptele amestecat cu scortisoara si vanilie. Se ia de pe foc si se amesteca cu piureul de banane. Eu am folosit mini banane, dar se poate folosi si o banana obisnuita.
Marul se curata si se rade pe razatoarea mica, apoi se pune pe foc cu putina apa la inabusit.
Marul inabusit se pune peste cous cous si se amesteca. Se pudreaza cu scortisoara si e gata de servit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *