Desert, Retete

Chec cu portocale si ghimbir

Acest chec, are o aroma mai aparte, insa este foarte gustos. Gustul ghimbirului nu trebuie sa fie puternic, iar pentru cei care nu il adora, acesta se poate inlocui sau se poate omite. 🙂

Ingrediente:
– 2 oua
– 1 lingura miere
– 100 gr unt
– sucul de la 1/2 portocala
– o lingurita coaja de portocala
– o lingurita coaja de lamaie
– 10 linguri de faina alba tip 650
– 2 lingurite praf de copt bio
– stafide
– ghimbir
– karob
– nuci pecan

Mod de preparare:
Se bat ouale si se amesteca cu mierea si untul la temperatura camerei.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne incet peste amestecul format. Se foloseste o spatula cu care se amesteca bine pana la omogenizare. Se adauga apoi sucul de la portocala, putin ghimbir proaspat ras, coaja de lamaie si coaja de portocala. Optati mereu pentru portocale si lamai bio daca folositi coaja acestora si trebuie spalate bine!
Ghimbirul are un gust foarte puternic, de aceea recomand folosirea lui in functie de gust, puteti sa il excludeti de tot daca nu va place.
Compozitia rezultata este una foarte aerata. In ea se mai pot adauga cateva stafide pentru gust si karob pentru o culoare mai inchisa.
Deasupra am pudrat cu karob si am presarat pe mijloc nuci pecan maruntite grosier.
Checul se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 160-180 gr pentru 35 de minute. Faceti testul si cu scobitoarea inainte sa il scoateti din cuptor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *