Desert, Retete

Budinca de dovleac

Retetele cu dovleac continua, iar astazi am incercat o budinca pufoasa si aromata. Baietelul meu este mare fan dovleac, iar asta nu poate decat sa ma bucure, atat pe mine cat si pe bunici, care i-au adus cativa dovleci din productia proprie.

Ingrediente:
– 1 ou
– o lingurita de sirop de artar (optional)
– 3 linguri piure de dovleac copt
– 50 ml lapte
– o lingurita scortisoara
– nuscoara
– unt pentru uns vasul
– mix de seminte

Mod de preparare:
Se bate oul, apoi se adauga indulcitorul, daca ati ales sa il folositi. Mie mi s-a parut destul de aromata aceasta budinca, asa ca am hotarat sa fie fara indulcitor.
Se adauga apoi piureul de dovleac copt, laptele si nuscoara si scortisoara dupa gust.
Ungem un vas ceramic cu unt si punem compozitia. Dam la cuptorul preincalzit, 160 grade, 30 minute.
Va iesi o budinca pufoasa si aromata!
Noi am servit-o cu un mix de seminte, de in, susan, floarea soarelui si dovleac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *