Desert, Retete

Pancakes cu dovleac

In zilele de weekend incerc pe cat se poate sa imi rasfat baietelul cu preparate cat mai gustoase. Iar clatitele americane sunt mereu o alegere buna, atat pentru mine ca se fac rapid, cat si pentru bebe ca le poate gestiona singur.
De fiecare data incerc sa ascund si cate o leguma sau un fruct in ele sa fie cat mai nutritive. Azi i-a venit randul dovleacului, care le-a dat o aroma deosebita, de toamna :).
Daca si voi sunteti fani dovleac, nu ezitati sa le incercati!

Ingrediente:
– 1 ou
– 2 linguri piure de dovleac copt
– 3 linguri iaurt cremos Napolact Bio
– un varf de cutit bicarbonat de sodiu
– 2-3 linguri de faina integrala
– 1/2 lingurita praf de copt bio
– scortisoara
– nucsoara
– alune de padure pentru ornat
– samburi de dovleac
– sirop de artar pentru servit

Mod de preparare:
Se bate oul si se amesteca cu piureul de dovleac, mixat foarte fin. Dovleacul l-am copt cu o seara inainte si mi-au ramas 3 felii din care am facut piure.
Peste compozitie se pune iaurtul cremos, bicarbonatul si se lasa putin sa actioneze. Apoi adaugam faina in ploaie si praful de copt. Daca iese prea moale mai adaugati faina pana ajungeti la o consistenta mai groasa.
La final punem mirodenile dupa gust si amestecam bine. Daca compozitia vi se pare prea groasa mai adaugati putin lapte, pana ajungeti la textura dorita.
Clatitele se coc in tigaia antiaderenta si se servesc cu sirop de artar si seminte de dovleac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *