Desert, Retete

Budinca de mei cu mar si nuca

Budinca aceasta de mei se face foarte repede si este numai buna pentru cina. Are o textura pufoasa si este foarte aromata, merita incercata!

Ingrediente:
– 3 linguri de mei decorticat
– 250 ml lapte de migdale
– o pastaie de vanilie
– 1 ou
– 1 mar
– o lingurita de scortisoara
– o lingurita miere (optional)
– o banana
– o lingura de nuca pecan

Mod de preparare:
Meiul se lasa la hidratat timp de 6-8 ore in apa cu lamaie, apoi se clateste in mai multe ape. Se pune la fiert in lapte vegetal sau animal.
Intre timp se separa oul, iar albusul se bate spuma tare. Galbenusul se amesteca cu vanilia, banana pisata sau o lingurita de miere. Peste amestec se rade 1 mar si se adauga o lingurita de scortisoara si o lingura de nuca macinata.
Se adauga amestecul rezultat peste meiul racit, apoi de incorporeaza si albusul cu ajutorul unei spatule si cu miscari usoare.
Se pune totul in vase ceramice unse cu unt nesarat si se dau la cuptorul preincalzit, 160 gr timp de 30-35 min.
Textura va fi una pufoasa si aromata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *