Retete

Rulada cu rosii si crema de branza

Rosiile sunt preferatele lui Matei si m-am gandit ca acesta rulada o sa ii fie sigur pe plac. Nu m-am inselat deloc!
Va invit sa o incercati, este foarte pufoasa si numai buna pentru micul dejun sau cina!

Ingrediente:
– 3 oua
– 40 gr unt nesarat
– 3 linguri bulion de casa sau suc de rosii gros
– 40 gr mozzarella
– 2 linguri mari de faina
– 1/2 lingurita praf de copt
– piper
– 200 gr crema de branza (ricotta)
– marar
– ceapa verde (optional)
– boia dulce (optional)

Mod de preparare:
Rulada acesta este o adaptare in varianta baby frielndly dupa o reteta mai veche folosita pentru noi.
Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu untul topit, sucul de rosii si un praf de piper.
Peste amestec se rade mozzarella, pe razatoarea mica si se incorporeaza bine. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.
Daca nu doriti sa adaugati mozzarella sau alta branza se pot adauga inca 2 linguri de faina.
La final se adauga albusurile batute spuma si se amesteca cu ajutorul unei spatule incet.
Aluatul se pune intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit 160-180 gr, timp de 10-15 min.
Se lasa la racit apoi se dezlipeste incet de hartia de copt si se aseaza pe o folie alimentare.
Peste foaia de aluat se adauga crema de branza si se presara marar, ceapa verde si boia dupa gust. Se ruleaza incet cu ajutorul folii alimentare si se da la frigider pentru minim 6 ore, sau pana a doua zi.
Se serveste rece! In poza este jumatate din cantitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *