Aceasta budinca este ideala pentru micul dejun sau pentru gustarea celor mici. Este pufoasa si foarte aromata, numai buna pentru zilele ploioase de toamna. A fost asa de buna ca mi-am pastrat si eu o portie :).
Toamna aceasta am avut multe mere bio, de la bunici, asa ca am profitat din plin de ele. Ele dau o aroma unica in preparate, iar din aceasta budinca nu puteau lipsi.
Ingrediente:
– 1/2 banana
– 1 ou
– o cana mica lapte vegetal, eu am
folosit de migdale
– o lingurita sirop de artar
– o lingurita scortisora
– 2 cani mici fulgi de ovaz moi
– 1 mar
– unt sau ulei de cocos pentru uns vasul
– afine
Mod de preparare:
Banana se piseaza si se amesteca cu oul, laptele, siropul de artar si scortisoara. Ca si gramaj am folosit o cana muca de cafea. Peste amestecul lichid se pun fulgii de ovaz si marul taiat bucatele mici.
Amestecul se pune apoi intr-un vas ceramic uns cu un cub mic de unt. Eu am pus in 2 vase deoarece unul a fost prea putin. Deasupra se pun din loc in loc cateva afine, sau orice alte fructe de padure.
Prajitura se da la cuptorul preincalzit, 160 gr pentru 35 min, pana fulgii de ovaz au absorbit tot lichidul.
Prajitura va avea o consistenta moale si pufoasa! Se poate servi cu nuca de cocos sau extra indulcitor, dar la noi nu a fost cazul. A fost foarte buna asa!
Iasmina , de la ce vârstă poate manca bebe astfel de budinci ?
Buna! Daca folositi indulcitor, siropul de artar, atunci dupa 1 anisor.
Daca il omiteti, eu as zice ca dupa ce ati introdus toate ingredientele, in jur de 10 luni.
Buna Iasmina! pot inlocui marul cu prune? daca da, cate ar fi ok? multumesc :*
Buna! Da, se poate. Poti folosi o mana de prune. 🙂
Multumim frumos pt reteta Iasmina, foarte buna, Evi a inceput sa faca mhhmm in timp ce manca 🤣
Vai ce ma bucur! Sa va fie de bine! 😘