Budinca de paine si friganelele le-am experimentat in toate formele si variantele posibile. Azi le-a venit randul brioselor-budinca 😊. Servite cu putina miere, au fost un deliciu.
Ingrediente:
– 6 felii de paine toast
– 2 oua
– 200 ml lapte
– 1/2 lingurita scortisoara
– 1/2 lingurita pudra de vanilie
– o lingura de ricotta
– o lingurita de miere
– unt nesarat
Mod de preparare:
Ouale se bat energic si se amesteca cu laptele si mirodenile (eu am ales pentru azi scortisoara si pudra de vanilie).
In amestecul de oua si lapte se adauga si o lingura de ricotta si o lingurita de miere. Ricotta este optionala, puteti sa o omiteti daca nu o aveti in casa.
Feliile de paine se taie in cubulete mici, care se scufunda in amestecul lichid si se lasa cateva minute pana absorb tot lichidul.
Cu o lingura se aseaza cubuletele de paine in forme de briose, unse cu unt nesarat. Acestea se dau la cuptorul preincalzit (caldura de jos si sus), 180 grade, timp de 20 min.
Se servesc caldute sau reci, presarate cu cativa stropi de miere.