Retete

Budinca de paine cu branza si spanac

Reteta aceasta intra in categoria retetelor de reciclare. Daca va ramane paine mai veche incercati o budinca de paine, e buna atat calda cat si rece, o puteti servi atat la micul dejun, cat si la cina.
De data aceasta am optat pentru o budinca “sarata” si a iesit foarte gustoasa!

Ingrediente:
– 1 felie de paine taiata cubulete (80 gr)
– 100 ml lapte
– 1 ou
– 2 linguri ricotta/ branzica de casa
– o lingura baby spanac oparit si tocat
– piper
– marar
– cascaval (optional)
– unt nesarat pentru uns vasul

Mod de preparare:
Painea se taie cubulete mici si se inmoaie in lapte. Separat se bate oul pana isi dubleaza volumul, se adauga branza (ricotta) si o lingura de lapte. Se amesteca bine, apoi se adauga piper si putin marar sau patrunjel verde dupa gust.
Spanacul proaspat se opareste pentru cateva minute, se scurge si se toaca marunt. Se adauga in amestec, apoi se incorporeaza totul cu bucatile de paine.
Se unge un vas ceramic cu unt si se adauga compozitia.
Azi am folosit cuptorul mamei, pe gaz si am lasat la foc mic, 45-50 min.
La cuptorul meu electric, as spune 30 min la 180 gr.

2 thoughts on “Budinca de paine cu branza si spanac

  1. A fost un succes la amandoi băieții mei ca multe altele din retete de aici. F ușor si rapid de făcut, se poate și jongla cu cantitățile și cu ingredientele. Mulțumesc pentru rețete 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *