Retete

Waffee cu legume si branza

Idea waffeelor cu legume a venit de la Luciana, o mamica talentata de pe grupul de diversificare. Ne-au placut tare mult si am facut propria noastra varianta. Va invitam sa le incercati, sunt delicioase!

Ingrediente:
– 2 oua
– 1 iaurt grecesc (150gr)
– 100 ml lapte
– 100 gr faina alba 650
– 30 gr unt nesarat
– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
– o ceapa verde
– 1/2 ardei kapia
– 3 rosii cherry
– telemea lasata la desarat
– piper
– patrunjel verde

Mod de preparare:
Ouale se bat spuma, apoi se adauga iaurtul, laptele si untul topit. Faina se adauga in ploaie, se pune 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu si se amesteca bine.
Se adauga legumele dupa preferinte. Pentru varianta noastra de waffee am adaugat ceapa verde, ardei si rosii cherry taiate cubulete mici.
Branza se adauga la final, noi am ales o telemea din comert pe care am lasat-o la desarat cu o seara inainte si i-am schimbat apa constant. De asemenea puteti folosi mozzarella sau branzica de casa.
Se incorporeaza toate ingredientele, iar compozitia rezultata va avea textura unei smantani groase, cate curge mai greu din lingura.
Se pune cate o lingura in forma de waffee si se lasa cateva minute, pana este rumenita bine pe ambele parti.
Au iesit pufoase si delicioase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *