Desert, Retete

Friganele cu ricotta si coaja de portocala

Friganelele rulate sunt varianta mai deosebita a celebrei paini in ou, french toast sau cum vreti voi sa ii spuneti. Acestea sunt ideale pentru micul dejun sau servite ca si gustare. Le puteti adapta in functie se gusturile celor mici.

Ingrediente:
– 3 felii de paine integrala cu seminte
– ricotta
– 1 ou
– 50 ml lapte
– mesquite
– coaja de portocala uscata bio
– capsuni

Mod de preparare:
Feliile de paine se aplatizeaza cu sucitorul pe ambele parti, se ung cu un strat generos de ricotta si se ruleaza.
Oul se bate si se amesteca cu laptele, mesquite si putina coaja de portocala uscata bio (o gasiti in DM).
Rulourile de paine se scufunda in amestecul de ou si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt.
Se introduc la cuptorul preincalzit, foc mediu, pentru aproximativ 20 min. Dupa 10 min se intorc pe cealalta parte. Le lasati pana se rumenesc frumos!
Noi le-am servit cu capsuni din gradina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *