In zilele de vara, aceasta prajitura este mereu o optiune buna, fie ca alegeti sa o preparati clasic, cu cirese sau adaugati fructele preferate.
Noi am incercat-o cu diverse arome, insa tot cea cu cirese ramane preferata :).
* ca si reteta de baza am plecat de la reteta Jamilei pe care am adaptat-o dupa preferinte.
Ingrediente:
– 3 oua
– o lingura zahar de cocos
– 6 linguri de faina tip 650
– o lingurita praf de copt bio
– o lingurita coaja de portocala uscata
– 1 pastaie de vanilie
– 50 gr unt nesarat topit si racit
– 250 ml lapte
– cirese
– afine
Mod de preparare:
Cele 3 oua se bat spuma cu ajutorul unui tel, apoi se adauga zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie si coaja de portocale si se amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul de oua. Se adauga untul topit in fir subtire, amestecand incontinuu cu telul. La final se adauga laptele iar compozitia obtinuta va fi una lichida.
Se unge o tava ceramica (sau 2 mai mici) cu unt nesarat iar pe fundul acesteia se aseaza fructele. Acestea se pot adauga in functie de preferinte si in cantitatea dorita.
Peste fructe se toana incet aluatul si se introduce totul la cuptorul preincalzit, 160 grade, timp de 30-35 min.
Aluatul se va umfla mult in timpul coacerii, insa se va lasa dupa ce va fi complet racit.