Desert, Retete

Cheesecake cu fructe de padure

Ieri am primit spre testare noul robot de bucatarie Titanium Chef de la Kenwood, asa ca l-am pus direct la treaba ☺️
Secretul unui cheesecake bun sta in realizarea cremei de branza, iar cu ajutorul acestui robot am reusit sa fac o crema fina si delicioasa in mai putin de 2 minute.
Iar rezultatul final delicios! Insa va lasa pe voi sa va convingeti 😉

Ingrediente:
– 300 gr branza dulce de vaci
– 250 gr mascarpone
– 2 linguri smantana 24%
– 2 oua
– 2 linguri zahar de cocos
– o lingurita coaja de lamaie uscata bio
– 250 gr biscuiti sfaramati (facuti in casa)
– 80 gr unt nesarat topit
– zmeura, afine, mure

Mod de preparare:
Biscuitii (de preferat facuti in casa, eu am avut biscuiti 100 cu karob) se sfarma si se amesteca cu untul topit.
Se tapeteaza o forma de tort (diametrul 20cm in cazul meu) si se aseaza biscutii pe care ii tasam bine cu o lingura.
Crema de branza am realizat-o cu ajutorul robotului de bucatarie pe care l-am primit spre testare.
Se adauga branza, mascarpone, ouale, smantana, zaharul si coaja de lamaie si se mixeaza bine, pana obtinem o crema fina.

Crema obtinuta se toarna in forma de tort, peste blatul de biscuiti si se da la cuptorul preincalzit, 180 gr pentru aproximativ o ora.
O sa observati ca atunci cand cheesecake-ul este copt se desprinde usor de pe margini si are aspectul unel gelatine (danseaza in forma).

Pentru sos se pun fructele de padure intr-o craticioara pe foc cu putina apa si o lingurita zahar de cocos. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa, se blendeaza putin si se pun din nou la fiert.
Se lasa la racit si apoi se adauga deasupra cheesecake-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *