Desert, Retete

Cheesecake cu topping de afine

Ce facem atunci cand ne raman biscuiti prea multi?! Cheesecake, cu topping de fructe si budinca de cereale! Inca o reteta pe placul baietelului meu :).

Ingrediente
– 200 gr biscuiti facuti in casa
– 50 gr unt topit
– 200 ml lapte
– 2 linguri cous cous
– o lingurita ulei de cocos
– o lingura smantana sau branza de casa
– afine
– nuci caju
– nuca de cocos

*ingrediente pentru 2 portii

Mod de preparare:
Biscuitii se sfaramiteaza la robot si se amesteca cu untul topit pana se ajunge la o compozitie mai cleioasa. Se aseaza in forma, fiind stratul de baza.
Deasupra lor, stratul urmator reprezinta o budinca de cous cous. Puteti inlocui cous cous-ul cu gris sau mei daca doriti, iese la fel de bun.
Cous cous-ul l-am fiert in lapte cateva minute, l-am luat de pe foc si am adaugat uleiul de cocos si smantana. Am omogenizat si am pus peste stratul de biscuiti.
Am lasat totul in forma pana a doua zi la frigider.
Pentru topping am folosit cam 2 pumni de afine congelate. Le-am pus in blender cu putina apa, cat sa se poata mixa, apoi am transferat amestecul pe foc si am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat putin.
Am pus sosul peste cheesecake si am servit cu nuci caju si nuca de cocos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *