Ce facem atunci cand ne raman biscuiti prea multi?! Cheesecake, cu topping de fructe si budinca de cereale! Inca o reteta pe placul baietelului meu :).
Ingrediente
– 200 gr biscuiti facuti in casa
– 50 gr unt topit
– 200 ml lapte
– 2 linguri cous cous
– o lingurita ulei de cocos
– o lingura smantana sau branza de casa
– afine
– nuci caju
– nuca de cocos
*ingrediente pentru 2 portii
Mod de preparare:
Biscuitii se sfaramiteaza la robot si se amesteca cu untul topit pana se ajunge la o compozitie mai cleioasa. Se aseaza in forma, fiind stratul de baza.
Deasupra lor, stratul urmator reprezinta o budinca de cous cous. Puteti inlocui cous cous-ul cu gris sau mei daca doriti, iese la fel de bun.
Cous cous-ul l-am fiert in lapte cateva minute, l-am luat de pe foc si am adaugat uleiul de cocos si smantana. Am omogenizat si am pus peste stratul de biscuiti.
Am lasat totul in forma pana a doua zi la frigider.
Pentru topping am folosit cam 2 pumni de afine congelate. Le-am pus in blender cu putina apa, cat sa se poata mixa, apoi am transferat amestecul pe foc si am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat putin.
Am pus sosul peste cheesecake si am servit cu nuci caju si nuca de cocos.