Desert, Retete

Galuste cu prune

Ca tot este sezonul prunelor, ne-am gandit sa profitam din plin de ele. Aceasta reteta este reteta mamei mele de galusti cu prune, dar adaptata pentru bebe. Nu va speriati, este usor de facut si tare gustoasa!
Pentru adulti merge de minune cu zahar pudra deasupra, sau puteti incerca varianta baby friendly, o sa va placa sigur!

*reteta aceasta este o reteta veche, pe care si mama mea o are la randul ei de la o bucatareasa din gradinita! Desi oarecum este baby friendly :).

Ingrediente:
– prune
– scortisoara
– 100 gr malai grisat
– 100 gr gris integral
– 100 gr faina alba 650
– 1 litru apa
– o lingura ulei de floarea soarelui
– o lingura zahar de cocos
– un cub de unt
– pesmet

Mod de preparare:
Intr-o oala se amesteca ingredientele uscate, malaiul, grisul si faina.
Apa se pune la fiert cu uleiul si zaharul de cocos. Dupa ce a fiert se toarna cate putin peste amestecul uscat, amestecand incet pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am adaugat toata apa si am amestecat bine, oala cu intreaga compozitie se pune pe foc pentru ca amestecul sa se lege bine. Acesta se va umfla putin, ca in cazul mamaligii, apoi se lasa la racit.
In acest timp, se pregatesc prunele. Se spala, se curata de samburi iar in mijloc se presara putina scortisoara.
Dupa ce compozitia s-a racit, se formeaza cu ajutorul palmelor galustele rotunde, in interiorul carora adaugam cate o pruna. Repetam operatiunea pana terminam compozitia.
Intr-o tigaie antiadetenta se pun cateva linguri de pesmet la incins. Separat se pune un cub de unt la topit, pe care il adaugam apoi in pesmetul incins, dupa ce am oprit focul. Atentie, nu am prajit pesmetul in unt.
Galustele se dau prin amestecul de pesmet si unt apoi se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la foc mic pentru aproximativ 15-20 min.
Sunt un deliciu, iar bucataria va avea un miros nemaipomenit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *