Un desert super rapid si aromat, care nu are nevoie de indulcitori! Daca cumva va raman albusuri extra, nu le aruncati, acest soufle este alegerea perfecta. Baietelul meu a papat tot! :D.
Ingrediente:
– 1 albus de ou
– 1 mar mare Golden
– 1 varf de cutit scortisoara
– 1 cub mic de unt sau ulei de cocos
Mod de preparare:
Dintr-un ou, se separa albusul si se bate spuma tare. Marul se curata si se da pe razatoarea mica. Se pune apoi pe foc cu uleiul de cocos (1/2 lingurita) si scortisoara. Am incercat si cu unt dar iese mai aromat cu ulei de cocos. Se lasa pe foc pana se inmoaie marul si nu mai e asa apos.
Se ameseca cu spuma de albus, cu miscari fine pana se incorporeaza bine. Se pune compozitia in forme de ceramica sau briose si se dau la cuptor 15-20 min pana se rumeneste frumos.
Poza e facuta in mare graba deoarece soufle-ul se lasa repede in contact cu aerul rece.
Este foarte bun si aromat!