Desert, Retete

Soufle de mar cu scortisoara

Un desert super rapid si aromat, care nu are nevoie de indulcitori! Daca cumva va raman albusuri extra, nu le aruncati, acest soufle este alegerea perfecta. Baietelul meu a papat tot! :D.

Ingrediente:
– 1 albus de ou
– 1 mar mare Golden
– 1 varf de cutit scortisoara
– 1 cub mic de unt sau ulei de cocos

Mod de preparare:
Dintr-un ou, se separa albusul si se bate spuma tare. Marul se curata si se da pe razatoarea mica. Se pune apoi pe foc cu uleiul de cocos (1/2 lingurita) si scortisoara. Am incercat si cu unt dar iese mai aromat cu ulei de cocos. Se lasa pe foc pana se inmoaie marul si nu mai e asa apos.
Se ameseca cu spuma de albus, cu miscari fine pana se incorporeaza bine. Se pune compozitia in forme de ceramica sau briose si se dau la cuptor 15-20 min pana se rumeneste frumos.
Poza e facuta in mare graba deoarece soufle-ul se lasa repede in contact cu aerul rece.
Este foarte bun si aromat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *