Desert, Retete

Friganele cu mascarpone si nectarine

Pufosenile noastre asteapta cuminti micul dejun. Bebe le-a zarit si striga papa!
Sunt foarte bune, atat calde cat si reci pentru a doua zi.

Ingrediente:
– 6 felii paine toast
– mascarpone
– o nectarina
– 1 ou
– 30 ml lapte
– o lingurita scortisoara
– fulgi de cocos

Mod de preparare:
Incepem prin prepararea fructelor, puteti opta pentru mar, para, caise, nectarine. Daca optati pentru banane acestea mu au nevoie de preparare termica.
Curatam nectarina si o taiem bucatele micute. O punem la foc cu putina apa si o lasam pana se inmoaie. Apoi o lasam sa se raceasca.
Se taie maiginea feliilor de paine, apoi se aplatizeaza fiecare felie in parte cu ajutorul unui sucitor. Se ung feliile cu macarpone, un strat subtire, apoi se adauga fructele si se ruleaza felia de paine.
Rulou rezultat se trece printr-un amestec de ou, lapte si scortisoara. Se aseaza apoi intr-o tava cu hartie de copt si se dau la cuptor. Jumatate de rulouri le-am presarat cu fulgi de cocos, bebe este mare fan.
Se lasa la cuptor aproximativ 30 min (la jumatatea timpului se intorc) la 180 grade. Sunt pufoase si foarte bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *