Desert, Retete

Terci de ovaz cu zmeura, banane si fistic

Aceasta este una din combinatile noastre preferate! Pentru cei care adora zmeura si gustul dulce acrisor, aceast mic dejun este perfect. Va propun sa il incercati!

Ingrediente:
– 200 gr fulgi de ovaz
– 300 ml lapte vegetal de ovaz
– o lingura fistic maruntit
– o lingura migdale maruntite
– cativa stropi de miere/ curmale
– banane, zmeura, fistic pentru decor

Mod de preparare:
Fisticul si migdalele se maruntesc la robot, impreuna cu fulgii de ovaz si curmalele hidratate. Acest amestec se poate face cu o zi inainte si se poate pastra intr-un borcan.
Laptele impreuna se pune la fiert si se adauga apoi mixul de ovaz.
Se fierbe 5-10 minute pana cand amestecul se ingroasa si laptele se absoarbe de tot.
Daca alegeti sa folositi mierea ca si indulcitor, atunci o adaugati pa final inainte de servire.
Pentru decor am folosit cateva felii de banana, zmeura si fistic macinat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *