Retete

Tocanita de linte rosie

Desi nu este o proteina completa, lintea este catalogata ca fiind una dintre cele mai bogate surse de proteine. Lintea rosie are un gust usor dulceag, se face galbena la fiert si se inmoaie destul de tare, fiind indicata pentru tocanite, supe si piureuri.
Reteta de azi este una usor dulceaga si foarte hranitoare.

Ingrediente:
– 3 linguri de linte rosie
– un pahar cu apa
– 1/2 pahar suc de rosii facut in casa
– 1/2 ceapa alba
– 1/2 ceapa verde mica
– 1 catel de usturoi
– 1/2 ardei kapia
– 1 morcov
– chimion
– busuioc
– patrunjel
– boia dulce
– ulei de masline

Mod de preparare:
Lintea am lasat-o la inmuiat aproximativ 4 ore. Am pus-o in apa cu lamaie dimineata, iar la amiaz am pregatit-o.
Am tocat marunt ceapa, usturoiul, ardeiul, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mica.
Legumele le-am pus la inabusit in ulei de masline cu apa, in care am adaugat si cateva seminte de chimion.
Am adaugat un pahar cu apa, am lasat putin sa fiarba, apoi am adaugat lintea, boia dulce si sucul de rosii.
Lintea a fiert in aproximativ 20 min, timp in care am mai adaugat putina apa.
La final am adaugat busuioc si patrunjel verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *