Desert

Briose cu ricotta, banane si afine

Primavara incepe cu… briose. Si nu orice briose, unele usor umede, cu aroma de fructe si numai bune pentru gustarea celor mici.
O primava frumoasa tuturor!

Ingrediente:
– 2 oua
– 1 banana mare coapta
– 1 lingura sirop de artar (optional pentru cine prefera mai dulce)
– 50 gr unt topit
– 3 linguri mari de ricotta
– 2 linguri de lapte
– 180-200 gr faina alba tip 650
– 5g praf de copt
– afine

Se piseaza banana, apoi se amesteca cu ouale batute si siropul de artar. Acesta este optional pentru cone doreste mai dulce.
Untul se topeste si se raceste putin apoi se adauga in amestec. Se adauga ricotta si laptele si amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestec. Aluatul obtinut se aseaza in formele de copt tapetate cu hartie si se adauga afinele.
Se dau la coptor la 180 grade, caldura sus-jos pentru 35-40 min.
Vor avea o consistenta putin umeda si pufoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *