Diverse

Naut cu sos de rosii, cartof dulce si spanac

Azi vreau sa va povestesc despre o reteta preferata de intreaga familie. Am gustat aceasta combinatie la un restaurant, mi-a placut si de atunci o reproduc des si pentru baietel. Poate ca nu v-ati gandit la aceasta combinatie, insa merge de minune si e usor dulceaga.

Ingrediente:
– o cana de naut
– o ceapa alba mica
– 1 catel se usturoi
– 2 cani bulion fara sare (sau rosii proaspete)
– 2 foi de dafin
– boia dulce
– piper
– cartof dulce
– spanac
– ulei de masline

Boabele de naut se lasa la hidratat in apa peste noapte. Pana a doua zi acestea se vor umfla si isi vor dubla volumul.
Ceapa si usturoiul se taie marunt, marunt si se inabusesc in ulei de masline si apa. Se adauga sosul de rosii proaspete sau bulion facut in casa fara sare si frunzele de dafin.
Nautul hidratat se fierbe in sosul de rosii 30-45 min pana este facut. Se poate adauga apa pe parcurs sau se poate completa cu sos de rosii. Se condimenteaza cu boia dulce si piper.
Cartoful dulce se coace in cuptor si se taie rondele, iar spanacul se opareste cateva minute. Optional se poate lasa intreg sau se poate marunti, in functie de cum prefera cei mici.
Dupa ce nautul este fiert, iar sosul de rosii a scazut si s-a ingrosat, se scot frunzele de dafin, iar inainte de servire se adauga cartoful dulce copt si spanacul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *